NYHETSARKIV, 04/11-2011:

Pikene på broen (Kirkenes, Finnmark) valgte WB Festivalverktøy


Den spennende, anerkjente og banebrytende festival- og kunstarrangøren Pikene på broen i Kirkenes har valgt WB Festivalverktøy til å planlegge, organisere og gjennomføre sine mange arrangementer.

Pikene på Broen ble etablert i 1996 og er et selskap bestående av kunstkuratorer og produsenter med base i Kirkenes, nær grensen til Russland og Finland.

Med sine festivalarrangementer og kunstprosjekter skaper de møteplasser og bygger broer på tvers av landegrenser og kunstarter. De promoterer ideen om å "ta verden til Barents og Barents til verden", med en serie av grensekryssende prosjekter over hele barentsområdet og andre europeiske grenser.

Deres hovedprosjekt er den årlige festivalen "Barents Spektakel", samt "Barents Art Triennale", "Transborder Cafes", "BAR International artists-in-residency program" og andre samarbeidsprosjekter.

I 2009 ble Pikene på Broen tildelt "Eckbos Legaters Culture Prize 2009". Juryens konklusjon sa følgende: "Pikene på Broen har bidratt betydelig til å gjøre Kirkenes til en av de viktigste byene i Norge, og gjennom sine kunstprosjekter har de utfordret forståelsen av geopolitikk, sentrum og utkant".

Vi gratulerer Pikene på Broen med sitt nye festivalverktøy, og ser frem til et spennende og godt samarbeid!