NYHETSARKIV, 20/02-2009:

Vågsbygd Frikirke med kunstprosjekt på Internett


Vi har utviklet ny Internett-løsning til Vågsbygd Frikirkes påskeprosjekt Aske / Av aske.

Prosjektnettstedet består av publiseringsløsningen WebTiger, en blogg og et FTP-område som mottar bilder fra et webkamera. Alt i alt er resultatet et godt eksempel på hvor anvendelig WebTiger-løsningen er, og hvordan man kan benytte tilleggsmoduler på en effektiv måte, i dette tilfellet i form av en blogg og webkamera.

Aske/Av aske er et kunst- og kulturprosjekt i Vågsbygd Frikirke våren 2009. Utgangspunktet for prosjektet er to kunstverk av Barbro Raen Thomassen. 22. februar er installasjonen «Aske» montert bak i kirken. I hele fastesiden preger denne askegrå installasjonen kirken. Når det nærmer seg påske, monterer kunstneren «Av aske» framme i kirken. Dette er en nøyaktig kopi av «Aske», men kledd med leirjord, isådd frø. Frøene vannes. En forvandlig skjer fram mot påskemorgen.

På nettsiden kan du følge utviklingen av dette kunstverket. Et webkamera i kirken fotograferer installasjonen gjennom hele vekstperioden. Fra å være grå og tilsynelatende død, blir den irrgrønn og levende i løpet av påsken. Ulike fagpersoner har også skrevet tekster knyttet til det som skjer med kunstverket. Disse kan du lese ved å klikke på dagene på venstre side av bildet.

Det nye nettstedet finner du på www.AvAske.no.